Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
 
Χώροι Τέχνης στην Ύδρα
 
 

Highslide JSO εκθεσιακός χώρος του Iδρύματος ΔEΣTE εγκαινιάστηκε τον Iούνιο του 2009 στα παλιά σφαγεία της Yδρας που παραχωρήθηκαν από τον Δήμο.

Στο αρχοντικό του Σαχτούρη, ο εικαστικός Δημήτρης Aντωνίτσης οργανώνει εδώ και δέκα χρόνια πρωτότυπες θεματικές εκθέσεις.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στη γκαλερί Πωλίν Kαρπίδα διοργανώνονται εκθέσεις ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Στο μικρό λιμάνι των Kαμινιών, στο παλιό σπίτι του Mιαούλη, το "κόκκινο σπίτι" διοργανώνονται εκθέσεις κάθε καλοκαίρι.

Στην Υδρα φιλοξενούνται, κάθε χρόνο, σημαντικότατες εικαστικές εκθέσεις. Μια πρωτοβουλία της συλλέκτριας Πολίν Καρπίδα στο HydraWorkshop, που διανύει τον 16ο χρόνο λειτουργίας του, μια πρωτοβουλία του εικαστικού Δημήτρη Αντωνίτση στο Hydra School Project, που λειτουργεί στο παλιό Γυμνάσιο, στο Αρχοντικό του Σαχτούρη, εδώ και 13 χρόνια, και μια πρωτοβουλία του συλλέκτη Δάκη Ιωάννου στο νεότερο Project Space του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ.

Αυτοί οι χώροι, μαζί με το Μουσείο της Υδρας, αλλά και κατά καιρούς με κάποιους εγκαταλελειμμένους χώρους στο Καμίνι, το διπλανό γραφικό λιμάνι, προσφέρουν σημαντικές επιλογές εικαστικών εκδηλώσεων.

 

Επιστροφή

 
     
Hosted & Developed by EmpNeusis Internet Services, Copyright © EmpNeusis 2011