Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022
 
Η Ύδρα εκπέμπει παγκόσμια ακτινοβολία ...
 
 

Οι χαρακτηριστικές Υδραίϊκες γωνιές με τα όμορφα πλακόστρωτα δρομάκια και τα ανθοστόλιστα σπίτια, συμπληρώνουν την ομορφιά και τη μαγεία της Ύδρας προσδίδοντάς της την ταυτότητά της.

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί τα Αρχοντικά του νησιού, κτίρια πάνω από 200 ετών, να αγναντέψει το λιμάνι από το λόφο, να θαυμάσει το ηλιοβασίλεμα από το Περίπτερο και από τη Σπηλιά, αλλά και να επισκεφθεί τα 6 Μοναστήρια και τις 300 Εκκλησίες του νησιού.

Ειδικά να επισκεφτείτε, σε υψόμετρο 500 μέτρων στην περιοχή Έρως, τα δίδυμα Μοναστήρια της Αγίας Ευπραξίας και του Προφήτη Ηλία που το 1825 φυλακίστησαν για ένα διάστημα ο Κολοκοτρώνης και άλλοι αγωνιστές, το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, της Αγίας Ματρώνης, του Αγίου Νικολάου, της Θεοτόκου της Ζούβρας που βρίσκεται στο ανατολικότερο μέρος του νησιού, τη Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (του 17ου αιώνα) με το Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό μουσείο που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του λιμανιού, είναι η Μητρόπολη της Ύδρας και ξεχωρίζει από το ψηλό καμπαναριό με το μεγάλο ρολόι, το οποίο ανακοινώνει τα θρησκευτικά γεγονότα.

Επίσης, να επισκεφτείτε τις Εκκλησίες της Υπαπαντής και του Αϊ-Γιάννη του Νηστευτή, με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες του 18ου αιώνα και πανέμορφους τρούλους που στηρίζονται σε μαρμάρινα τόξα, στην κορυφή του λόφου της Κιάφας την Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου χτισμένη στη θέση όπου ήταν το σπίτι του Αγίου. Είναι μια εκκλησία με ξύλινα σκαλίσματα και επίχρυσο τέμπλο.

Οπωσδήποτε το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο, που λειτουργεί καθημερινά και προβάλλει σημαντικά μουσειακά κειμήλια, αρχειακό υλικό και βιβλιοθήκη με πολύτιμες εκδόσεις και τους Προμαχώνες με τα κανόνια, που προστάτευαν τον οικισμό δεξιά και αριστερά του λιμανιού.

Τέλος, να επισκεφθείτε την ιστορική οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη, στην οποία λειτουργεί παράρτημα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, την οικία του Γεώργιου Κουντουριώτη, στην οποία λειτουργεί Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης και Ιστορίας της Ύδρας, την οικία των Εμμανουήλ Τομπάζη & της Ξανθής Σαχίνη, στην οποία λειτουργεί παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών και την Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Υδραίων, η οποία φιλοξενεί έργα διάσημων καλλιτεχνών όλο το χρόνο.

 

Περισσότερες φωτογραφίες

 
     
Hosted & Developed by EmpNeusis Internet Services, Copyright © EmpNeusis 2011